Новости

Известување за повлекување од промет на лекот Лорсилан

Датум: 18/04/2023

Почитувани,

Во прилог ви праќаме Известување за повлекување од промет на лекот LORSILAN 30 x 1 mg таблети  и  лекот LORSILAN 20 x 2,5 mg таблети.

Со оглед на тоа дека како единствен присутен производител на оваа генерика во моментов немаме информација кога повторно непречено би го имале производот во промет, Ве известуваме навремено како би одредиле соодветна индикациска замена за Вашите пациенти кои го користат овој производ.

Клик овде за известувањето

Со почит,