Активности

Меѓународен ден на солидарност на пациентите

Датум: 02/12/2017

Пациентите се обединуваат во повик за глобално зајакнување

Во сабота, 2 декември, застапниците на пациентите од целиот свет ќе го одбележат Денот на Солидарност за Пациентите. Како движење, тие ќе бидат обединети во повикот за глобално зајакнување на пациентите, постигнати преку знаење.

Кампањата, која ја води Меѓународната алијанса на организации на пациенти (ИАПО), оваа година се одвива под мотото:

ГЛОБАЛНО ЈАКНЕЊЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ – МОЌ ПРЕКУ ЗНАЕЊЕ

Повеќе >> Напис за Лекари