Новости

Покана за лиценцирано предавање за хередитарен ангиоедем (ХАЕ) во Скопје

Датум: 25/04/2018

Здружението на пациенти со хередитарен ангиоедем ХАЕ Македонија реализира ХАЕ караван – серија предавања за медицински лица во различни градови во државата. Предавањето во Скопје ќе се одржи на 27.04.2018 година (петок) во 11:00 часот во малиот амфитеатар на Клиниката за пулмологија и алергологија

Предавањата се лиценцирани од страна на Лекарската комора на Македонија и носат по 4 бода за учесниците.

Повеќе информации може да се најдат на веб страната на здружението: www.haemacedonia.mk
->> Повеќе