Новости

Упатство за следење на голема кашлица и постапување при појава на епидемија

Датум: 11/03/2024

Почитувани,

Согласно заклучоците на Комисијата за заразни болести на состанокот одржан на 05.03.2024, споделуваме “Упатство за следење на голема кашлица и постапување при појава на епидемија”, кое е потребно да го споделите со сите матични лекари.

Клик Овде за да го превземете упатството

Со почит,

Мој Термин

Министерство за здравство –

Управа за електронско здравство Скопје

ул. 50та Дивизија 14А, 1000 Скопје

02-15-444