Новости

Филмска проекција и панел дискусија – “Тото и неговите сестри”

Датум: 21/03/2019

Караванот за менување наративи продолжува,

Имаме чест да Ве поканиме на филмска проекција на „Тото и неговите сестри” и панел дискусија со интересни панелисти.

Филмот е за 10-годишно дете кое живее сам во стан со своите две повозрасни сестри, а ги чуваат вујковците кои се корисници на дрога. Пред нив е изборот на мајка им, препродажба и употребување на дрога или избегнување на пороците и започнување на кариера како хип хоп танчер,

Приказната е реална,

Ве очекуваме во петок (22.3.2019) во Кино Култура со почеток од 18.00 часот