Новости

12 Мај -Меѓународен ден на медицинските сестри

Датум: 12/05/2020

2 Мај -Меѓународен ден на медицинските сестри

Меѓународниот ден на медицинска сестра го слави придонесот што го прават медицинските сестри во општествата ширум светот.

По повод Меѓународниот ден на медицинската сестра и 200 – годишнината од раѓањето на Флоренс Најтингел, Здружението на лекари по општа семејна медицина и се придружува на Светската Здравствена организација и на останатите партенри ширум светот за да ја истакнеме важноста на медицинските сестри во здравствениот систем и да им се заблагодари на медицинските сестри за нивната работа и допринос во негата и грижата на пациентите.