Активности

19 МАЈ – СВЕТСКИ ДЕН НА СЕМЕЈНИОТ ЛЕКАР

Датум: 05/05/2015

Оваа година Светскиот ден на семејниот доктор ке се одбележи во 5 града во Републиката.

Ќе започне на 19 Мај во Скопје пред спомен куќата на Мајка Тереза во перид од 10 до13ч.

Ќе продолжи на 20 Мај во Велес, на 21Мај во Кочани, на 22Мај во Битола и на 23Мај во Тетово.
Предвидени се следните активности- мерење КП, мерење на холестерол и триглицериди во крв, делење на едукативен материјал,пополнување на прашалници и давање совети за покачен КП и покачени маснотии во крвта.
Настанот е подржан од Алкалоид.