Новости

19 МАЈ – СВЕТСКИ ДЕН НА СЕМЕЈНИТЕ ДОКТОРИ

Датум: 15/05/2015

Оваа година Светскиот ден на семејните доктори ќе се обележи во 5 града
1-На 19.05.15 во Скопје пред Спомен куќата на Мајка Тереза со  почеток во 10ч

2-На 20.05.15 во Велес

3-На 21.05.15 во Кочани

4-На 22.05.15 во Битола

5-На 23.05.15 во Тетово

Активности кои ќе бидат спроведени се-мерење КП, мерење на холестерол и триглицериди во крв,делење на едукативен материјал,давање совети околу покачен крвен притисок и  покачени масти во крв и пополнување на прашалник.

Настанот е подржан од Алкалоид