Новости

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАТИЧНИ ЛЕКАРИ

Датум: 21/10/2015

Почитувани,

Лек Скопје го збогати своето портфолио со уште еден модерен препарат од групата на β1-селективни блокатори со заштитно име МЕПИНТО.

  • Таблетите  МЕПИНТО се со модифицирано ослободување и претставува нова сол на Македонскиот пазар (metoprolol succinate).
  • МЕПИНТО содржи стотици пелети кои овозможуваат постепено ослободување на активната супстанца.
  • МЕПИНТО е пуштен во промет во две јачини 47,5mg и 95mg со паковање од по 30 таблети.(еквивалентна доза на метопролол сукцинат 47,5мг е метопролол тартарат 50мг)
  • Дозирањето на МЕПИНТО е еднаш дневно 1×1, со што се разликува од дозирањето (metoprolol tartarat).
  • Таблетите можат да се кршат.
  • Малопродажна цена за пациент на МЕПИНТО 47,5mg – 256МКД и 95mg – 387MKD.

Со почит,

Лек Скопје

Мепинто (кликни тука)