Новости

РАБОТИЛНИЦА ВО ИНСТИТУТ ТБЦ

Датум: 25/09/2014

На 17ти и 18ти Октомври 2014година (петок и сабота) во Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза Скопје ќе се одржи дводневна работилница за општи лекари под покровителство на Министерството за здравство, а организирана од Глобалниот фонд за ХИВ/СИДА, туберкулоза и маларија (ГФАТМ) и Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза.

Работилницата е акредитирана од МЛД и ЛКМ.

покана…